星志时间轴

茜拉

茜拉(英文名Shila Amzah,马来名Nur Shahila binti Amir Amzah ),1990年8月13日生于马来西亚吉隆坡文良港,马来西亚女歌手,因信仰,在公共场合都戴着头巾以示尊重。 2000年,年仅10岁的茜拉在马来西亚开始发表第一张个人专辑。 2012年,参加东方卫视《声动亚洲》获得亚洲多个国家的评委和选手的赞叹,赢得冠军并获得马来西亚 ——新浪娱乐

@shahilaamzah: 2019-4-18 Instagram
Kat mana paling sedap makan di Port Dickson? 💙 #makyongnakmakanpedas

查看翻译

@shahilaamzah: 2019-4-17 Instagram
Hei nogori sembilan what's guddd UPDATE : baru lepas makan daging salai masak lomak cili api.. Sedap gilo 👌🏼

查看翻译

@shahilaamzah: 2019-4-8 Instagram
Takyah la comel sangat #HarisandSha ❤️

查看翻译

@shahilaamzah: 2019-4-6 Instagram
Kecil2 chili padi @amyleaazizan, such a fruitful meeting we had today ❤️ looking forward to work w you and farouk 🤞

查看翻译

@shahilaamzah: 2019-4-6 Instagram
Macam dah suka Pink.. Oh no 😁

查看翻译

@shahilaamzah: 2019-4-5 Instagram
Hey baby bump 👶

查看翻译

@shahilaamzah: 2019-4-5 Instagram
Icha yang ambil kan gambar 😂 bergagau kau amek gamba ye nak @ichaanisa4 😆

查看翻译

@shahilaamzah: 2019-4-4 Instagram
My bobo just died🌹 The first photo with him when I adopt him in 2012...and the last photo 🌹 Sedih sangat2.. I've lost my words..

查看翻译

@shahilaamzah: 2019-4-3 Instagram
Cravingggg.. Tapi nak masak sendiri😁 Taknak telur sotong besar tu.. Nak bulat2 comel macam kat nasi kandar tu. #makyongmengidam

查看翻译

@shahilaamzah: 2019-4-1 Instagram
Just found out that I'm allergic to Japanese food👀 satu malam tak boleh tidur.. Nak kata heartburn dah 2 sachet gaviscon kita telan.. Sampai sakit dada.. Asthma attack pun bukan.. Alhamdulillah jantung semua okay.. Cuma masih sempit dada nak nafas.. Sakit lagi.. Hopefully after few days, mkn ubat kat rumah.. Rest, I'll be okay kot in sha Allah ❤️ thank you semua nurse ngan doctor tadi🌹 #babymelayu #taksukamakananjepun #exceptteppanyakikatsungeiwang

查看翻译

@shahilaamzah: 2019-3-31 Instagram
Sundate 💕

查看翻译

@shahilaamzah: 2019-3-31 Instagram
Belum besar pun dah rasa 😂 #anythingforyoubaby

查看翻译

@shahilaamzah: 2019-3-30 Instagram
Beautiful saturdate 💕 Sha jalan sampai kaki sakit, pelvis sakit, my butt sakit 😭

查看翻译

@shahilaamzah: 2019-3-29 Instagram
Tadi macam tak larat nak masak.. Lepas kemas rumah semua dapat energy sikit.. Masak je sambal ayam.. Simple je hari ni ❤️ Alhamdulillah. Sha memang suka makan kering2.. Berkuah buat sha loya time pregnant ni 😁

查看翻译

@shahilaamzah: 2019-3-26 Instagram
Harini saya mabuk, lalu saya melepek, bersatu dengan sofa.. Org cakap 2nd trimester akan okay.. Tetapi hari ni saya mabuk.. Makan pun cenonet je.. Tapi saya dah makan ubat ye.. Iberet folic acid semua dah 😊makan ubat dgn just delima(bagi potong rasa nak munt🤢🤮) Jap lagi nak minum susu juna (jgn suggest susu lain sebab mmg takleh telan) nyummmz P/s: Siapa mak buyung yang takleh telan ubat tu? Kalau tak makan ubat korg selalu nya buat apa? Apakah kesan tak makan ubat yang doktor kasi utk bantu pregnancy sebab mmg ada species yang takleh langsung makan ubat dari sebelum ngandung contoh yang pil folic acids yang cenonet tu? 🤰(ni bukan problem sha, sha takde problem makan ubat.. Ni Tanya bg pihak bumil yang lain, yang Tanya kat sha punya stories hehe)

查看翻译

@shahilaamzah: 2019-3-24 Instagram
Today is Sunday, I'm still in my PJ 😁 Ni gambar last 3 days kot 🤣 Btw I just wanna say thank you for subscribing to our YouTube channel (Haris And Sha) 🇲🇾❤️ Terima kasih atas sokongan semua.. In sha Allah more updates coming up! #malasmandi

查看翻译

@shahilaamzah: 2019-3-22 Instagram
Alhamdulillah tadi baru scan baby, dia boleh posing mengadap camera ultrasound tu dengan tangan mengiring kat kepala, awak rasaaa? Hahaha😂🤰 Dia macam tau2 je kitorg amek video tadi 🤣 Btw, kena amek darah again today.. Nurse kat situ dah tau dah "alamak, shila kena amek darah lagi😷" diorg memang dah tau punya susah, kena guna jarum butterfly tu, rodok2 sikit dalam seminit dua baru darah keluar 😫 Anyways, skrg kat kedai makan.. Tapi kedai bukak pukul 11..cakap ngan waiter tu, "boleh tak Saya duduk je tunggu dalam? .." Alhamdulillah dia bagi 😁 mashaAllah hazab panas ye baru nak pukul 11.. Don't forget to drink lots of water okay 👌🏼 #mukalapar

查看翻译

@shahilaamzah: 2019-3-21 Instagram
Muka sha tengah tahan perut cramp 😷 Nasib baik besok ada appointment dengan doctor.. It has been like this for hours.. Like menstrual cramp tu😔 Tapi sha still happy sbb dapat makan teppanyaki tadi nyummms😋

查看翻译

@shahilaamzah: 2019-3-21 Instagram
I love my family ❤️

查看翻译

@shahilaamzah: 2019-3-21 Instagram
Makan simple je today.. Tak larat nak masak 😫 🤰 Korang masak apetuuuu

查看翻译

@shahilaamzah: 2019-3-19 Instagram
I got proposed through Skype 😂 like "okay la jom kahwin". So tak pernah dapat capture moment ni.. Share with me your experience masa kena proposed please ? 🤣 #taksempatbercinta #bercintalepaskahwin

查看翻译

@shahilaamzah: 2019-3-19 Instagram
Bila time rajin 💄

查看翻译

@shahilaamzah: 2019-3-16 Instagram
Tengah fikir nak buat topic apa kat stories, Korang nak another round of pregnancy questions ke, yang lain? Have a good weekend semua ❤️

查看翻译

@shahilaamzah: 2019-3-15 Instagram
Bila kawan hantar gambar throwback😲 First, kenapa gonjeng gila 🤣, and kenapa time time kena berkerut macam tu? Muda lagi time ni, maybe 22 tahun? And why do I feel kurus don't suits me and I looked older than I am now nak 3 series dah 😁 #gambarAib

查看翻译

@shahilaamzah: 2019-3-15 Instagram
Haris caught me answering pregnancy questions on stories 😂 Dating malam, dekat2 rumah.. Gosok baju pun tak Dan, make up lagi lagi tak mandang😜 🤰 #asyiktengokphoneaje #semogabermanfaat

查看翻译

@shahilaamzah: 2019-3-14 Instagram
Semalam tak boleh tidur sangat sebab sakit pinggang and ligament.. As the uterus is expanding 🤰#SharisJR #septemberbaby Hari ni ada kerja.. Seronok dapat keluar rumah ❤️ Bebel pulak.. Haha Have a nice day semua!

查看翻译

@shahilaamzah: 2019-3-11 Instagram
Kuehtiaw goreng pedas for my fam 💪❤️🤰

查看翻译

@shahilaamzah: 2019-3-10 Instagram
Hi Sunday

查看翻译

@shahilaamzah: 2019-3-9 Instagram
Hari ni ikut mak pergi jumpa kengkawan dia 😁

查看翻译

@shahilaamzah: 2019-3-7 Instagram
Hey hey ❤️

查看翻译

@shahilaamzah: 2019-3-3 Instagram
Another surprise for @hariselias 😉 Thanks guys for coming!! Thanks @ainishuhaidah sebab kumpulkan everyone, thanks @arramazlan for the cake (dia buat sendiri) 😘 Yang penting #HarisJadi30 , no longer in his twenties hihihihi😁

查看翻译

@shahilaamzah: 2019-3-2 Instagram
Nak pergi dating jap 🤰💕 Have a lovely Saturday guys!

查看翻译

@shahilaamzah: 2019-3-2 Instagram
I know you hate surprises, you actually hate your own birthday, but sayang.. This is your first birthday of us being married so I can't help it but to celebrate it 😜I doakan you dapat semua yang you impikan..and Allah will grant all your wishes ❤️I hope that for this birthday you remember how much you mean to everyone who knows you. Especially me💕 Happy Birthday my one and only husband! Thanks to my family for being there last night! Missing mama, papa and everyone in the UK 😭 #HarisJadi30

查看翻译

@shahilaamzah: 2019-2-27 Instagram
Coffee used to be my bestfriend, but now.. Ice chocolate je lah mampu 🤰

查看翻译

@shahilaamzah: 2019-2-24 Instagram
Sesi tambah darah 🤰

查看翻译

@shahilaamzah: 2019-2-24 Instagram
Alhamdulillah, hang in there mommies! Bila kita rasa penat dgn "all day sickness", kena selalu ingatkan diri "there's a baby growing inside of me." it'll be worth it ❤️ Hari ni sha nak doakan semua isteri dapat menikmati rezeki yang sama.. Sha dapat banyak dm untuk doakan mereka, so let's pray for them too💖

查看翻译

@shahilaamzah: 2019-2-20 Instagram
Nasi goreng chili padi for lunch! What are you having for lunchhhh? 😊 #masakapayangada

查看翻译

@shahilaamzah: 2019-2-18 Instagram
Ayam Masak kicap pedas for my baby @hariselias 💖 #lowerbackpainsucks haha sorry hashtag takde kene mengena🤢🤰

查看翻译

@shahilaamzah: 2019-2-17 Instagram
Some of you might have guessed already and I think it's about time for me to announce it to you. Alhamdulillah we're pregnant 🤰 Sorry for not being very active on my socmed for the last couple of months because I've been spending my time puking and napping and not be able to eat much.. But Alhamdulillah I'm feeling better now (I still have my my dayssss🤢)! You never understand life until it grows inside you. Me and @hariselias really appreciate all your wonderful doa 😘 Alhamdulillah! #SharisJr

查看翻译

@shahilaamzah: 2019-2-13 Instagram
Sorok Pipi pao

查看翻译

@shahilaamzah: 2019-2-12 Instagram
Tak larat today so haris cooked some pasta. The best husband in the world ❤️ Te amo

查看翻译

@shahilaamzah: 2019-2-9 Instagram
Makanan bujang😁 #telurkicap

查看翻译

@shahilaamzah: 2019-2-8 Instagram
Baru dapat masak after 1 and half months tak masak 😊 #achievementunlocked

查看翻译

@shahilaamzah: 2019-2-4 Instagram
Hi dabel cin

查看翻译

ShilaAmzah茜拉 @ShilaAmzah茜拉: 2019-2-4 微博
新年好呀,
先预祝新的一年
万事如意
身体健康
恭禧发财
财源滚滚
心想事成 开心每一天❤️

@shahilaamzah: 2019-2-1 Instagram
I think I just discovered a new superpower.. I can smell photos 🤢

查看翻译

名媛丈母娘 @名媛丈母娘: 2019-2-1 微博
牙缝哥这首记得,就像茜拉当年的最长的电影,像机器人唱歌,但是却有种感动的感觉。好听#歌手#

@shahilaamzah: 2019-1-28 Instagram
Cmon help meee😢 Taknak kari..

查看翻译

@shahilaamzah: 2019-1-23 Instagram
We had a great time here ❤️

查看翻译

@shahilaamzah: 2019-1-22 Instagram
Sorry for not being active lately, I'm not feeling well still..but thank you for all the warm wishes 😘

查看翻译

@shahilaamzah: 2019-1-20 Instagram
Thank you for having me as part of your 30th anniversary music journey. You are truly one of the Legends of Canto Pop! ❤️ @hacken1206

查看翻译

李克勤 @李克勤: 2019-1-20 微博
來過大馬開演唱會很多很多次了,尢其是在雲頂,廿幾年前到現在變化很大,唯一不變的是觀眾的熱情,所以昨晚有之前幾站沒出現的第二次encore, 衷心感謝大家對我的支持,也再次謝謝特別嘉賓茜拉,實在是完美的聲音,我非常享受在台上和她合唱,台下她是個可愛的小女孩,期待下次的合作❤️

@shahilaamzah: 2019-1-19 Instagram
Tak kira apa pun, kerja harus diteruskan❤️👗:@azuracouture

查看翻译

@shahilaamzah: 2019-1-19 Instagram
I love you baby @hariselias ❤️ #suamikusayang #hisfavhoodie

查看翻译

@shahilaamzah: 2019-1-19 Instagram
Sha tak berapa sihat lately, so I decided to let my friends go 😭 Aku doakan Korang semoga selamat pergi selamat pulang.. Terima kasih sebab dapat juga menjayakan misi ni walaupun aku tak dapat pergi 😭 sedih sangat tak dapat join, tapi please take care!! @myhopehero @therealfafau @zarazya @jihanmuse ❤️ #funtastiq4 #saffjmzz

查看翻译

@shahilaamzah: 2019-1-16 Instagram
Tak pernah pakai hijau ni.. Zura sorang je berani kasi warna ni😁 👗: @azuracouture 💄 : @arramazlan

查看翻译

@shahilaamzah: 2019-1-16 Instagram
#10yearschallenge well almost 😂

查看翻译

光良 @光良: 2019-1-15 微博
在異鄉馬尼拉遇到同鄉@ShilaAmzah茜拉

#光良#

@shahilaamzah: 2019-1-14 Instagram
Omg my gurllll @itsmorissette !! It was a pleasure to meet you ❤️🤗 #fangirlingmoment

查看翻译

@shahilaamzah: 2019-1-14 Instagram
My first gig in manila 🇵🇭 . . gusto ko dito! . . . . 👗 : @azuracouture

查看翻译

@shahilaamzah: 2019-1-13 Instagram
To Manila we go ❤️ My very first trip to the Philippines 🇵🇭😍 Mabuhayyyy!!!

查看翻译

@shahilaamzah: 2019-1-13 Instagram
Alhamdulillah our kenduri went well yesterday ❤️ Terlebih terkurang kita minta Maaf Na 😙 Have a lovely Sunday!!!

查看翻译

@shahilaamzah: 2019-1-12 Instagram
Assalamualaikum semua ❤️

查看翻译

@shahilaamzah: 2019-1-12 Instagram
My favourite area at the moment ❤️. . . P/s: I never liked green all my life, but some things has changed lately 💚

查看翻译

@shahilaamzah: 2019-1-9 Instagram
Ey ey ey

查看翻译

@shahilaamzah: 2019-1-9 Instagram
Alhamdulillah thank you @meletop for having us! Missing @jihanmuse and @zarazya this time 😢. . . . P/s: Jom mulakan tahun ini dengan berikan sumbangan anda utk tabung #palufasa3 boleh terus bank in ke ; . MAYBANK 5623 4856 6865 (ref:palufasa3) . #funtastiq4 #saffjmzz

查看翻译

@shahilaamzah: 2019-1-7 Instagram
I'm sorry for not posting anything because I've been unwell lately.. In sha Allah when I feel better I'll be more active❤️ Have a wonderful day everyone, Xx

查看翻译

吉杰 @吉杰: 2019-1-6 微博
和杜丽莎在节目里合作的时候,我觉得自己背叛了茜拉,和Jessie J合作的时候我觉得背叛了杜丽莎,这回又开始觉得背叛了Jessie J了。咋回事啊,我年轻的时候不是挺“花”的吗?这几年觉得出了好几次轨。

@Shilaamzah: 2018-12-31 Twitter
Last day of 2018 #memoritercipta https://t.co/zjoiEmrFs7

查看翻译

@shahilaamzah: 2018-12-31 Instagram
For all the beautiful memories in 2018 ❤️ #memoritercipta Tag kengkawan Korang 😘

查看翻译

ShilaAmzah茜拉 @ShilaAmzah茜拉: 2018-12-27 微博
我的第一张专辑 ❤️
#1999#

@shahilaamzah: 2018-12-25 Instagram
Merry Christmas and Happy holidays guys!🎄❤️ #petaiforlife #stinkybeans

查看翻译

@shahilaamzah: 2018-12-22 Instagram
Nak jawab apa ni? 😂🤣

查看翻译

@Shilaamzah: 2018-12-22 Twitter
Mak dah bising mintak https://t.co/p1JextWiye

查看翻译

@shahilaamzah: 2018-12-22 Instagram
Now I need a throne 🌹 #feelinglikeaprincess 👗: @rizmanruzaini

查看翻译

@shahilaamzah: 2018-12-21 Instagram
Singing Cantonese songs tonight and bumped into one of the Canto Pop kings of all times @hacken1206 Hope to see you again soon and even sing with you!!!!!!

查看翻译

@shahilaamzah: 2018-12-21 Instagram
My last show for 2018 🌹 Can't wait to spend the holiday with my husband! Thank you @rizmanruzaini for my gorgeous dress!! More photos coming ❤️

查看翻译

@shahilaamzah: 2018-12-20 Instagram
Good morning 🌞

查看翻译

@Shilaamzah: 2018-12-18 Twitter
Have a nice day y'all https://t.co/onY7OiOxYh

查看翻译

@shahilaamzah: 2018-12-17 Instagram
亲爱的❤️

查看翻译

@Shilaamzah: 2018-12-16 Twitter
RT @adrieana_: jangan ingat diri sendiri je asyik betul , orang lain pun ada hati and perasaan . kau ingat kau jelah yang ada hati habistu…

查看翻译

@shahilaamzah: 2018-12-14 Instagram
Apa yang best kat Melaka? ❤️ #Harisbalikkampung #tanahkelahiransuami

查看翻译

@shahilaamzah: 2018-12-14 Instagram
To Melaka we go ❤️

查看翻译

@shahilaamzah: 2018-12-13 Instagram
🙂

查看翻译

@shahilaamzah: 2018-12-9 Instagram
Happy pill 💊

查看翻译

@shahilaamzah: 2018-12-9 Instagram
My life is complete❤️

查看翻译

@shahilaamzah: 2018-12-6 Instagram
Hey

查看翻译

@shahilaamzah: 2018-11-30 Instagram
I'm a wabbit

查看翻译

@shahilaamzah: 2018-11-29 Instagram
Alhamdulillah another award tonight ❤️ 今天,真的很荣幸拿到这奖项! 我想感谢大家的支持。。大家的爱。。 感谢亚洲音乐盛典! 我还在这里真是不容易的。。 以后我会继续努力的,我答应你们❤️么么哒! #asiamusicfestival2018

查看翻译

@shahilaamzah: 2018-11-29 Instagram
The last one the red carpet 😁 My gorgeous dress @bybriankhoo👗thanks dear! #asiamusicfestival2018

查看翻译

@Shilaamzah: 2018-11-29 Twitter
RT @adibahnoor: we all want our child to score 6As. some of us have even aspired to send them to certain secondary schools. but we dont…

查看翻译

@Shilaamzah: 2018-11-29 Twitter
RT @adibahnoor: all the best anak2. and to parents, its absolutely ok whatever your child's results are. give them love, encouragement and…

查看翻译

@shahilaamzah: 2018-11-29 Instagram
I miss you dear husband. I miss you haris. I miss home. #homeiswheretheheartis

查看翻译

扒掌门 @扒掌门: 2018-11-29 微博
2018亚洲音乐盛典于今日正式举行,明星阵容分别有:许魏洲、熊梓淇、朱正廷、范丞丞 、Justin黄明昊、徐海乔、毕雯珺、丁泽仁、李权哲、黄新淳、毛不易、艾热、汪东城、陈志朋、汪苏泷、孟瑞、茜拉、后弦、海明威、觉醒东方、YHboys组合等人,你最期待看到谁呢?

ShilaAmzah茜拉 @ShilaAmzah茜拉: 2018-11-29 微博
今天,真的很荣幸拿到这奖项!
我想感谢大家的支持。。大家的爱。。
感谢亚洲音乐盛典!
我还在这里真是不容易的。。
以后我会继续努力的,我答应你们❤️么么哒! ShilaAmzah茜拉的微博视频

ShilaAmzah茜拉 @ShilaAmzah茜拉: 2018-11-29 微博
在深圳玩儿❤️

@shahilaamzah: 2018-11-28 Instagram
Fobia dengan bulat2 tu😭 #asiamusicfestival2018

查看翻译